Колекционерите са луди на тема автомобили, принадлежали на известни личности. А собственикът на тази е… меко казано известен. В немския сайт mobile се появи обява за W140, която е носила вярна служба при Владимир Путин. Цената на такъв автомобил се определя от известността на човека, когото е обслужвала. Затова и цената на този брониран Pullman е невероятните 1,3 млн. евро.

Разточителната машина, която се задвижва от 6,0-литров V12 двигател с почти 400 к.с. (ще кажете „само”, но това е атмосферен двигател), има навъртени 25 000 км, което е много за подобен род автомобил.

Немската лимузина се предлага от частен продавач, Сергей Уров, който е готов да покаже автомобила, ако се отиде до Москва. Бронировката на S600 отговаря на клас В6/В7.

Как се определя цената на такъв автомобил? Очевидно на око, но историите, които подобен род автомобили преживяват, носят огромна тежест. Последната история от подобен ред се разигра през септември, когато любимият шофьор на Путин загуби живота си при челен сблъсък в руската столица.

През 2017 г. в гаража на руската власт трябва да постъпят първите автомобили от проекта „Кортеж”, в рамките на който се разработват седан, всъдеход и миниван. Най-известна обаче си остава президентската лимузина, която трябва да е готова до 2018 г. Тя ще се задвижва от 12-цилиндров двигател с мощност 860 к.с.

Източник: autoevolution.com/Вести бг