Истинска война пламна между съседи в блок 74 в най-големия жилищен комплекс в Бургас - „Меден рудник“. Ябълката на раздора е дървена беседка, направена като кипра къщичка пред гъстонаселената жилищна сграда. Предблоковото пространство е оформено в красива градинка, за която се вижда, че се полагат ежедневни грижи. Жителите на околните сгради дори наричат 74-ти „красивия блок“. Това обаче съвсем не означава, че е мирен. Войната се разгоря с пълна сила, след като първо изчезнала празнично грейналата елха. Днес пък съседът Йордан, който живее във вход Г публично избухна срещу беседката. Тя създавала сериозни проблеми и очевидно дразни мъжа в ежедневието му. Той лично обяви, че заради забележките, които прави на хората, събиращи се в къщичката е станал жертва на отмъщение.

„Спрях си колата във 18:13 и един от пиянките пред болка, където се събират във беседката под терасата ми....Защото аз им правя збележка когато се напиват и се бият.

Лично аз съм ходил да свестявам човек, който си беше глътнал езка. Колата е със счупени 2 станични огледала и чистачките.Счупени са ми и рамената.-държачи. Огънати са ми вратите.

Субектът е индифициран не смятам да пиша жалба във полицита защото нищо няма да се случи. Тези работи няма да допусна да продължават вечно, аз живея във 74-ти блок със най- яката беседка от пияници и панаийрджии. Ако ви харесва вземете си я пред блока.“, гневен е Йордан.


Съседи обаче разказаха пред БургасИНФО, че не мъжете, събиращи се в беседката, а именно Йордан създава проблеми. „Колата му е „Ауди“ и й няма абсолютно нищо. Затова пък днес пред съседния вход – В, е буквално изкъртена оградата. Лично един от местните жители го е видял, че той е вандалствал. Не може ей така един човек да руши, нещо което е направено за всички. Постоянно забърква скандали“, заяви жител на вход Г. Срещу Йордан имаа още десетки обвинения от съседи, като сред прегрешенията му е записано и изтръгването на коледната украса миналата година.

Двете страни очевидно не отстъпват, а войната между жители на входове В и Г е в разгара си.