Как се прави елха в Бургас?
Нормалните хора си купуват дръвче от пазара, или изкуствена и я украсяват. Тарикатите гледат да минат метър. И понеже гората е далеч да грабнат някой клон, започват да късат направо от парка.

Репортер на "Бургасинфо" засече възрастна двойка на бул. "Тракия" на 24 декември по обед. Докато мъжът разхождаше породистото им куче, жената настървено късаше клонките на големия бор, посаден преди години край тротоара. Съпругът се правеше, че не я вижда, докато тя накъса цял наръч. Оглеждаше се бдително и като видя, че го снимат, двамата търтиха да бягат. Без да пускат клоникте, естествено.

Неочаквано развиха такава скорост и запчнаха да кривуличат, че изненаданият репортер не можа да ги фокусира. А накрая се скриха в храстите на междублоковото пространство.

Тези борове са садени преди години и са част от красотата и белите дробове на града. Ако всеки започне да ги къса, за да си украси коледната трапеза, ще заприличат на скелети. Глупаво и егоистично е да чупиш клонките, когато една изкуствена елхичка в китайските магазини е пет лева. А ако толкова искаш мирис на бор - купи си истинска.

Но българинът е тарикат. И винаги гледа да мине евтино.

Жалко. Пишем се граждани, а действаме като диви селяни!