Инициативата „Елха на доброто“, организирана в Областна администрация Бургас, събра десетки подаръци за деца в риск. Коледните изненади ще бъдат при своите получатели за светлите християнски празниците. Лакомства, храни, дрехи и играчки ще зарадват 10 дечица най-малкото, сред които е на 1 година, а най-голямото на 10. Всички те са част от случаите, по които Областният координационен механизъм е реагирал през изминаващата година. Оказваната помощ се изразява в институционална подкрепа за семействата, предоставяне на хранителни продукти, дрехи, а често и в осигуряване на работа и подпомагане в търсене на жилище.

„Децата свързват Коледа с подаръци желани през цялата година, пишат писма и очакват желанията им да се сбъднат. Ние възрастните сме длъжни да сбъднем тази магия. Не бива да има дете останало без подарък. Благодаря на всички, които се отзоваха на призива ни и помогнаха.“ – коментира заместник областният управител Севдалина Турманова, която е и ръководител на координационния механизъм за област Бургас.

В благородната инициатива се включиха редица организации, фирми, граждани и служители на администрацията, сред които женско сдружение „Самосъзнание“, Зонта клуб Бургас“, детска градина „Слънце“. С тяхна помощ за близо десет дни бяха събрани над 80 празнични пакета.