Петокласници избягаха от час и потрошиха заведение край плажа в Царево, намиращо се точно срещу един от големите хотели на брега на морето. Хулиганите, вместо да бъдат в класната стая, се забавлявали в кръчмата, която по това време на годината е затворена. Разбили вратата и влезли вътре, като продължили да трошат, след което си устроили купон с останалите от лятото бутилки алкохол, съобщи strandjanews.com.

Купонът на малките хулигани обаче секнал, защото били забелязани от персонала на намииращия се в непосредствена близост хотел, откъдето са подали сигнал в полицията. Вандалите са били задържати и по случая е започнало разследване. Заради фактът, че са малолетни, те ще бъдат предадени в Комисията за борба с противообществените прояви. Освен полицаите, с тях вече е разговарял и училищният педагог. Щетите са в процес на изясняване.

БургасИНФО установи, че момчетата са от СОУ „Н.Й. Вапцаров“, като от ръководството на учелното заведение заявиха, че със случая се е заел педагогическия съветник Магдалена Георгиева. Тя обаче втори ден чака да уточни броят на тийнейджърите, участвали в купона, въпреки че в цяло Царево вече знаят имената им. Повечето от тях са от ромски произход. Георгиева заяви пред БургасИНФО, че все още не е ясно какво наказание ще последва за тях, защото ръководството на училището чакало полицията. На въпрос дали учителите не знаят кои са били отсъстващите ученици вчера, тя заяви, че нямала право да изнася подобна информация. Оказа се, че все още сигнал по случя няма подаден от училището и в местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.