Осмокласникът Стоян Маринов стана кмет за един ден на Община Камено

Учениците от СОУ „Христо Ботев“ обсъдиха възможностите за решаване на проблеми и се запознаха с работата на администрацията


Осмокласниците от СОУ „Христо Ботев“ и техният ръководител Румяна Сотирова посетиха днес Община Камено и се запознаха с работата на администрацията. Инициативата е по повод отбелязването на 12 октомври - Денят на българската община. Младежите бяха поканени в кабинета на кмета Жельо Вардунски, който им разказа как протича работния му ден и по какви проекти в момента се работи. По време на визитата си осмокласниците си избраха временен кмет – Стоян Маринов, който седна на управленческия стол, за да помисли по решаването на проблеми, които поставиха съучениците му. Всички единодушно определиха лошите пътища в общината като най-сериозния проблем за жителите й. Председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев също запозна младежите с работата на местния парламент.

Гражданите на Камено имаха също възможността днес да посетят общинската администрация и да получат информация от служителите по въпроси, които ги интересуват, както и да споделят своите идеи, свързани с подобряване на живота и бъдещото развитие на Камено.

На 12 октомври 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините (НСОРБ) вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас