ДОСТ атакува крепостта на ДПС в Бургаска област, води я кметът-отцепник на Речица

img

За няколко дни партията на Лютви Местан създаде структури в шест населени места в Руен, пробива и в Айтос

Партията на отцепилия се бивш лидер на ДПС Лютви Местан – ДОСТ, атакува община Руен, която е крепостта на ДПС в Бургаска област. През последните дни местните привърженици на Местан и неговия сподвижник – бургаския депутат Хюсеин Хафъзов, са се активирали и създават структури по населените места, научи БургасИНФО. Сред най-дейните хора в организацията е кметът на село Речица Исмаил Юмер, който беше член на ДПС, но напусна партията и премина към ДОСТ. „Вече имаме структури в шест села в Руен, като първото беше Добра поляна. Срещаме спънки от страна на общинската администрация, не ни дават да ползваме читалищата и се събираме по кафенетата“, каза Юмер пред БургасИНФО. Формацията на Местан пробива и в съседната община, в която ДПС има ключова роля – Айтос, като е сформирана структура на ДОСТ в село Дрянковец.

Процесите в двете общини, в които Хафъзов развиваше бурна дейност, докато беше депутат от ДПС, вероятно ще се задълбочат с наближаването на изборите, прогнозираха местни жители. Със стъпването си в Руен ДОСТ се амбицира да създава организация по примера на ДПС.

„Опитват се да копират нашите структури. Събират се по 10 души, но не могат да намерят авторитетни хора. До този момент няма други наши активисти, освен кметът на Речица-Исмаил Юмер, както и общинският съветник от Айтос – Селих Метраш, които да са напуснали партията“, каза областният лидер на ДПС Ахмед Сюлейман.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Анонимен
  2016-09-08 05:56:01

  То в ДПС всичко е утайка. Читавите хора отдавна се махнаха от партията. Новите структури на ПП ДОСТ се създават от неопетнени и млади хора. Това е сериозно притеснение за ДПС. След 4-5 години няма да съществува такава партия.

 •  
  Анонимен
  2016-09-07 11:10:36

  Козел, продажниците нямат място сред бургазлии. Така че си събирай парцалите и заминавай.

 •  
  Хасан
  2016-09-07 11:07:09

  Всички утайки от ДПС преминаха към ДОСТ. СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ПОДКРЕПИМ ДОСТОЙНИТЕ ХОРА В ДПС.

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?