Двама яки бабаити ругали и обиждали секретарката на кмета на руенското село Добра поляна, след което единият от тях я блъснал в стената. Екшънът се разиграл в сградата на кметството, където 38-годишната Тайбе Муса била сама на работа, а кметът Али Али – по служебна работа в Айтос. „Двамата мъже, които са известни с бурния си характер и се оприличават на мутри, дошли в кметството докато ме няма и поискали да им бъде издадено удостоверение за наследници. Моята служителка проверявала данните, защото искала документите да са абсолютно изрядни. Те обаче започнали да й крещят: Ние не сме ти бабичките, с които работиш, давай по-бързо!“, разказа пред БургасИНФО кметът на селото Али Али. Жената се смутила и докато се съвземе – върху нея се излял поток от обиди, била блъсната и в стената, твърди кметът. След този случай Тайбе Муса е в шок и в момента не е на работа. „Тя е толкова кротък и добър човек, лошото е, че не получи нужната подкрепа дори от правосъдието. На двамата не им беше наложена дори глоба“, каза Али. Двамата мъже са добре познати в селото, единият от тях е местен жител, занимава се с отглеждане на животни, а другият бил негов постоянен придружител. Двамата често се опитвали да всяват страх у хората.

Случаят е стигнал до съда в Айтос, където обаче мъжът, блъснал жената, е признат за невинен. Мотивите на магистратите са, че по време на инцидента, не са присъствали други хора, поради което се вземат предвид показанията само на единия от двамата мъже.

„Трябваше ли жената да бъде обезобразена пред многобройна публика, за да има нужното наказание?! Възмутен съм!“, каза кметът.