Войнствена съседка ревностно пази празно паркомясто пред къщата си в Царево, като го е барикадирала с решетка и не дава на никого да го приближи. Сюжетът е емблематичен за водената в морските ни курорти битка за паркиране. Наподобяващото на военно поле място се намира на една от входните улични артерии на Царево, разказва strandjanews.com.

На съседката, която си навлече гнева на останалите хора в кооперацията, в която живее, мъжът й е почти пълен инвалид и получила от общината паркомясто. Парадоксът е, че местните жители твърдят, че семейството не притежава никакъв автомобил. Мястото обаче било резервирано, за да има къде да спират евентуално гостите им.

Мястото-ябълка на раздора, било маркирано, макар че видимо не е обозначено като инвалидно. Това обаче не било достатъчно и съседката прибегнала към други обозначителни знаци…решетка, която да спре всеки, решил да доближи до запазената територия. Скандалите били ежедневие и избухвали всеки път, когато някой имал неблагоразумието да припари до паркомястото.

Това е само един от случаите, в които някои от местните хора през лятото проявяват невероятни изобретателни умения да спрат паркирането пред домовете им. Пластмасови туби с вода или пясък, дървени трупчета и още куп приспособления масово се използват като начин да покажат, че спирането в съответния район не е желателно.