Бременни жени са открили необичайно приложение на завладялата света игра Pokemon Go ("Покемон гоу") - за ускоряване на родилния процес. Това пише в. "Дейли стар", позовавайки се на проучване, направено от специализирания британски канал Ченълмъм.

Мобилното приложение стимулира играчите да изминават километри в търсене на виртуални покемони на реални места.

Акушерките в родилните домове често препоръчват на бременните жени да се движат, за да ускорят раждането. Движението е свързано с освобождаване на хормона окситоцин, който предизвиква контракции.

Сега обаче от болничния персонала не "сколасват" да предложат на бременните жени да правят разходки, тъй като много от тях вече са на крак и обикалят коридорите на родилните домове в търсене на покемони.

Проучването разкрива, че една на всеки 20 млади майки вече е използвала "Покемон гоу", за да ускори родилния процес. Други 53 процента от жените, на които им предстои да раждат, планират да се възползват от нестандартния метод.

Две от всеки три участнички в допитването споделят, че играта им е помогнала и да понесат по-леко болките, тъй като е отвличала вниманието им от тях.

Амбър Уайлд от Лондон казва, че е използвала приложението, за да ускори раждането, защото е преносвала своите близначки. "Благодарение на "Покемон гоу" "излюпих" моите реални бебенца. Горда съм, че съм "покемайка", споделя тя.