Кметът на Созопол: Шофьорите да бъдат разумни с паркирането, няма как да въведем час и Синя зона в Стария град

img

Хората да внимават къде оставят колите си, за да няма конфликти и да може сметопочистващата машина да влиза по улиците, каза градоначалникът Панайот Рейзи

Шофьорите да бъдат разумни и да внимават къде паркират, за да няма конфликти в разгара на сезона и да има ред, каза кметът на Созопол Панайот Рейзи. Темата с паркирането през лятото по традиция е една от най-горещите в морските общини. Тя беше поставена и на последната сесия на Общинския съвет.

„Работим постоянно, за да има ред в паркирането. Със възможността за закупуване на паркоместа положението ще се подобри. Правим всякакви опити да разрешим проблемите. Обмисляхме идея за въвеждане на Синя зона, но ние сме сезонен град и тя няма да е рентабилна. Исках да въведем час за влизане в Стария град. Има проблем и с работата на сметопочистващата машина, защото когато хората паркират на неподходящи места, тя няма как да влезе по улиците и се получават конфликти. Самите хора трябва да бъдат по-разумни, сега има къщи с по 2-3 коли, докато преди години в цял Созопол бяха толкова. Постоянно ще водим разговори по тази тема, за да се намери най-правилното решение“, каза кметът Панайот Рейзи.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Ме
  2016-08-19 16:49:03

  Кмета е в комбина с паяци и платени паркинги, за да дерат летуващите. Няма да стъпя повече в този задръстен буквално град.

 •  
  msp
  2016-07-30 13:54:46

  KMETA да се поразходи из града и да поразчисти на селяците шишетата с вода , с които си пазят местата за паркиране.Отделно през няколко метра платен паркинг!?!? АЛОООО не се наядохте бе!

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас