Таксите за ползване на гробни места в Несебър беше единственият проблем, който днес леко наруши обичайния равен ход, при който протечат сесиите на местния парламент в атрактивната морска община. Общинските съветници за час и половина гласуваха бепроблемно и без никакви дебати 49 точки, като единствено гробищата за вечни времена раздвижиха обстановката в залата. Досега такива такси не са съществували. С въвеждането на новите тарифи, погребенията за местни жители остават безплатни, но гробните места вече ще се плащат след 8-та година. Предложението на финансовата комисия беше от 8-та до 15-тата година за гроб в Несебър, Равда и Обзор да се плаща 75 лева, а за останалите населени места – 40 лева. Урнов гроб след 8-мата до 15-тата година ще струва 35 лева в крайморските градове, а в селата – 20 лева. Общинската администрация определи таксата за гроб за вечни времена да бъде 600 лева, но по настояване на общинския съветник от ГЕРБ Атанас Терзиев тя беше намалена двойно-300 лева.

Общинският съвет реши да бъде създадено и ОП „Спортни имоти“, което ще стопанисва спортните съоръжения в общината. До момента за тях са се грижили нещатни служители, които вече ще бъдат назначени в новото общинско предприятие. В него ще работят общо 5-ма души.

С бързото гласуване на дневния ред днес Общинският съвет излезе в лятна ваканция, като следващото заседание ще бъде във втората половина на септември.