В Експозиционен Център Флора днес ще се проведе Fan Fest - събитие за всичко, на което сме фенове - комикси, игри, гейминг, аниме, манга, филми и какво ли още не!
Феновете на японската култура ще могат да се насладят на множество щандове с оригинални аниме стоки, лекции, демонстрации, прожекции и т.н. Ще могат и да се запознаят с популярни настолни игри и да вземат участие в работилнички. Главна атракция, както винаги, ще е косплей конкурсът, за който специално ще са дошли някои от най-добрите косплеъри в България.
За първи път в Бургас, в Game Ninja залата ни ще се проведат индивидуални турнири по някои от най-популярните у нас игри: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Hearthstone. Всеки гост може да участва в надпреварата, като за най-добрите ще има награди.
Цената на билета за фестивала 10 лева. Билети могат да се закупят на място в деня на събитието.
Национален клуб за аниме и манга НАКАМА е сдружение с дългогодишни традиции в организацията на събития, свързани с традиционна и съвременна японска култура из цяла България. Най-голямото събитие на клуба е Aniventure – двудневен фестивал, събиращ вече 10 години под един покрив феновете на аниме, манга, японска култура, гейминг, настолни игри и т.н. През 2015 година фестивалът достига рекордните 7 000 посетители за двата дни.
Game Ninja е турнир, специализиран в PC игри. През тази година развитието му достига ново ниво, което събира все повече привърженици на електронните спортове в цяла България. След успеха на събитието в София и Русе жителите и гостите на Бургас имат възможност да го посетят и играят едни от най-популярните игри, както и да се насладят на атрактивно аниме шоу.
Game Ninja e oтличен като „Събитие на годината“ от Bulgarian Game Awards 2016.