Шокиращ кулинарен специалитет - агнешко с ориз, с гарнитура от хлебарка откри майка на 3-годишно хлапе в храна, закупена от детска кухня в столичния кв. "Красна поляна".

Весела има две деца и от години се доверява на детската кухня. Преди седмица обаче намерила огромна хлебарка в бурканчето с храна.
"Бях разгневена и потресена. Ако хлебарката не беше най-отгоре, детето ми можеше да я изяде", разказва пред bTV майката Весела.

Разтревожена, жената подала сигнал към Агенцията по безопасност на храните. Инспекторите отишли на място, но не се доверили на бурканчето, което майката лично им предоставила.

"Няма как да бъде доказано дали тази проба не е манипулирана", коментират от агенцията.

В детската кухня се пазят проби от същия казан с агнешкото, което е задължително. От агенцията по безопасност на храните отказват да изследват въпросната проба, защото са минали повече от 48 часа от взимането й.

Д-р Мария Русанова, директор на детската кухня в кв. "Красна поляна" също е изненадана от инцидента. По думите й хигиената в детското заведение е изрядна, пръска се редовно - за последно в края на миналия месец. За последно хлебарки имали в края на миналата година.

Млечната кухня доставя храна за близо 500 деца в столицата на възраст от 10 месеца до 3 години.