Водолазът и мореплавател Михаил Заимов посреща гости в къщата си в Созопол с надпис „Тук живее щастието“. „Аз съм щастлив. Щастието привлича друго щастие. Приятелки са ме питали: Защо съм сама? Когато една жена влезе в едно заведение, ако е открита, ако дава усмивка, откритост и шанс – нещата ще станат. Но ако, ти влезеш начумерена, няма да се случи нищо хубаво с теб. Трябва рецепторите ти да са настроени за щастие и ще го привлечеш“, каза с умивка той в предаването „Събуди се“ по Нова тв от брега на морето.

Заимов каза, че от днес известните хора интересът му привлича Стинг. „Много би ми било интересно да прекарам известно време с Хитлер и Сталин. Моят ментор са изкуството, книгите. Морето ме е научило на собствени граници. Много е важно да познаваш своите граници и възможности, а морето е добър учител. Ние живеем в симулативен свят, което ти позволява много често да загубиш границите.“, добави той.

Заимов е близък приятел с прочутият творец Христо Явашев-Кристо. „По проекта му за плаващите кейове в Италия първите тестове на кубчетата се правеха в Созопол. Баржата, с която следи поставянето, им беше произведена в Бургас, тя е с регистрация в Созопол. Българите в този проект са 80%. Как той да не обича българите, като има стотици около него. Прави всичко, което прави безплатно, кой човек ще направи такова нещо? Той живее в една скромна къща в Манхатън“, каза Заимов.

За своите преживявания под водата в световните морета и океани, той заяви, че най-екзотичният екземпляр, който е срещал е китовата акула. „Добродушно същество. Преследвал съм това нещо по света с месеци“, добави Заимов.