Синът на кмета на руенското село Просеник Стоян Добрев – Слав, е единият от ранените млади мъже при експлозията на климатик в бургаския ж.к. „Славейков“. Той попаднал случайно на мястото на инцидента, оставали минути преди да тръгне за родното си село. Изчаквал своя приятел Здравко, който се опитал да поправи климатика на свой познат.

Климатикът гръмна в апартамент на четвъртия етаж в блок 114 при неправилно извършване на ремонт на климатичната сплит-система. От взрива е счупен горен стъклопакет на вратопрозореца, избити са два перваза на входната врата на хола и е паднала мазилка на една от стените, където е закрепен климатика. От експлозията на климатика пострадаха Слав Д. на 27 години и Здравко А. на 36 години, и двамата от село Просеник, община Руен, които са прегледани в МБАЛ – Бургас, след което са транспортирани в Клиниката по изгаряния във Варна. По случая е образувано досъдбено производство.

„Дано да се оправят, абсолютна нещастна случайност е присъствието на сина ми. От болницата ни казват, че двамата са контактни, но все още не можем да влезем при тях. Дано да се възстановят бързо“, каза тревожно кметът на Просеник Стоян Добрев пред БургасИНФО.