Бургас е сред челните места в кампанията „Да изчистим България заедно”. Според данни на Регионални инспекции по околна среда и водите в града са събрани 299,62 тона отпадъци.В инициативата се включиха стотици доброволци. Въпреки дъжда вчера обход бе извършен в защитените зони, Атанасовско езеро, лесопарк "Росенец", боровата горичка над ж.к. "Меден рудник", местността Пода, неохраняемата плажна ивица в района на солниците. В доброволческите групи се включиха и зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, кметът Димитър Николов и зам.-кметът Руска Бояджиева, граждани.

Извозването на чувалите със смет ставаше своевременно от екипи на Консорциум "Титан Бургас" и "Евроимпекс" ЕООД. Организаторите на екокампанията отбелязаха, че тази година активността на гражданите в Бургас за почистването на природните местности е била чувствително по-голяма.

В национален мащаб в цялата страна са изчистени общо 3 701 тона боклуци. Най-голямо количество е отчетено от РИОСВ - София - 660,504 тона, следвана от Пловдив - 458,22 тона и Варна - 380,33 тона. Бургас се нарежда на четвърто място.

Най-малко събрани отпадъци са отчетени от Перник – 72 тона.