Община Бургас премахна незаконно тържище за плодове и зеленчуци в квартал "Победа", близо до спирката на автобус 211 при читалище "Христо Ботев". Акцията се проведе съвместно с Агенцията по безопасност на храните и полицията.
Продавачите, които са жители на квартал "Победа", са изградили незаконния пазар върху наскоро обновения тротоар и велоалеята. Те неведнъж са били предупреждавани да не използват пешеходната зона за търговия, защото пречат на движението и замърсяват района.
При проверката са иззети близо половин тон плодове и зеленчуци. Те са предадени за унищожение на бургаското сметище, тъй като са с нарушена цялост и липсват документи за техния произход, съобщи шефът на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев. „Имаше известно напрежение по време на проверката. За щастие ситуацията бе овладяна, благодарение на общинските служители от УКОРС”, каза той.
Инспекторите съставиха три акта за нерегламентирана продажба на хранителни продукти и три констативни протокола за унищожаване на конфискуваната стока. Законът предвижда глоба от 1 500 до 2 000 лева за физически лица при първо нарушение.