Отборът на Фрегата победи убедително Локомотив Варна във втория супер финал с 32-21 и вкара серията в трети решаващ мач, съобщава bghandball.com. Домакините от Бургас излязоха крайно мотивирани в тази среща и подкрепяни от своята публика започнаха ударно мача, като натрупаха преднина още до средата на полувремето при 8-2.

В редиците на Локомотив липсваше Тансер Юсню, който има травма в китката и това се отрази на играта на отбора, след като бургазлии пазеха лично острието на Локо, Бранимир Балчев, през цялата среща. Фрегата показа добра и агресивна защита, която бе в основата на успеха. На полувремето резултатът беше 17-12.

През втората част варненци се опитаха да наложат натиск, но усилията им стигнаха до стопяване на разликата едва до 18-14.

В този момент домакините заиграха рутинирано и отново успяха да натрупат конфортна преднина. Играчите на Никола Добрев не позволиха на съперника да се върне в срещата до края и победиха с 32-21. Така супер финалът става крайно интересен и титлата ще се реши другата седмица във Варна. Най-резултатни за Фрегата бяха: Д. Петков-8, Йордан Михайлов-5, К. Евтимов-5, С. Кирилов-4. За Локомотив: Ж. Димов-5, Г. Найденов-5, К. Савов-5.

Основен спонсор на златните момчета на Бургас в хандбала в транспортна фирма „М-Бус”.