Концертът „Поздрав за Бургас” ще събере на една сцена Чавдар Селвелиев – Чучи, Галя Ичеренска, формация „Петлите” и още много изпълнители. Концертът ще се състои на 11 юни от 19:30 часа в НХК. Билетите могат да бъдат купени от касата в Дома на нефтохимика, като цените са от 5 до 10 лв.

Малко повече за изпълнителите.

Чавдар Селвелиев – Чучи е композитор на много песни, изпълнявани от Орлин Горанов, Галя Ичеренска, Нели Рангелова, Йорданка Христова, Георги Христов, дует „Ритон”, „ТОНИКА” и др. На конкурса „Бургас и морето” е печелил първа награда с песента “Сбогом мое море”, в изпълнение на Катя Филипова и награда на публиката с песента „Мечта в ултравиолет”, в изпълнение на Борис Годжунов. В последните години има изяви и като певец на собствени композиции и на световни евъргрийни. Композитор е и на музика за много театрални спектакли и телевизионни предавания.

Пловдивската вокална формация „Кантикус де Орис” с диригент Дорис Хофман възниква като църковен хор, но започва успешно развитие и в посока поп музика. Дванадесет членната група – мъже и жени пее безпогрешно както акапелни песни, т.е. песни без инструментален съпровод, така и произведения, съпровождани само от пиано или оркестър на запис. В репертоара им има песни от световно известни мюзикъли като ”Уестсайдска история”, ”Парижката Света Богородица”, ”Котките”, песни на Бийтълс, Селин Дион, Андреа Бочели и др. Сред групата се оказват и прекрасни солови изпълнители, които по нищо не отстъпват на добре познатите ни звезди.

Галя Ичеренска няма нужда от представяне. Един от най-добрите гласове на българската поп и рок музика, изнесъл наскоро спектакли с Орлин Горанов на хитове от български филми, представя песни на поета Пейо Пантелеев и Чучи. Танцовата формация „Петлите” е също добре позната на бургазлии. Начело със своя художествен ръководител Георги Димитров, групата отново ще разкаже за душевността на младите хора, отраснали в Бургас.