Близнаци на възраст година и половина паднаха от осмия етаж на блок във Варна.

Едното момченце е починало на място. Медици се борят за живота на братчето му. То е настанено в интензивно отделение в болница "Света Анна", съобщава Vesti.bg.

Трагедията се е разиграла на ул. "Петър Райчев" в кв. „Левски” в морската ни столица.

Това е станало около 8 часа тази сутрин.

По-вероятно е да се касае за инцидент, а не за престъпление.

Към настоящия момент полицията работи по изясняване на причините и обстоятелствата, които са довели до тази трагедия, посочи говорителят на варненската полиция. Случаят е под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Съседите разказват, че семейството се е нанесло наскоро, а дечицата им били три.

Близнаците Емил и Теодор имали по-голямо братче Виктор.

С тях живеела и по-възрастна жена, която вероятно е подала сигнала.

Децата са паднали от прозорец, майката е била на балкона, когато е чула плач, предава варненското издание Petel.bg.

Оцелялото близначе е все още с опасност за живота, заяви шефът на сектора по реанимация д-р Валентин Власаков при МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Детенцето има много тежка поли травма, но лекарят каза, че се борят и правят каквото е възможно.

"Детето има шанс за живот, но това ще се разбере в следващите дни, докато сме на ясно накъде тръгват нещата”, коментира д-р Власаков.

По думите му, на този етап са стабилизирани основните функции на детето, но травмата на белия дроб е много тежка, както и на цялото тяло.

„Вероятно има и травми в мозъка, въпреки, че не се видя на първият компютърен томограф, който направихме”, каза още шефът на сектор реанимация.

*заглавието е на Бургасинфо