Гранична зона: Бежанци залостиха с вилици вила в Евренозово, за да я обърнат в мотел

img
Малцината жители на Евренозово, които са възрастни хора, почти всекидневно се сблъскват с неканени гости, те се държат миролюбиво, но стряскат местните хора, които ги откриват в къщите и градините си. Умишлено не посочваме къщата на потърпевшия, за да не бъде използвана и друг път от мигранти

Възрастните хора в селото вече са обучени граничари, почти ежедневно имат неканени гости

Възрастните жители в странджанското село Евренозово, община Малко Търново, се превърнаха принудително в граничари, които почти ежедневно са на бойна нога, за да посрещнат поредната група нелегални мигранти. Само преди дни, без да знае, бургазлия с вила в селото е станал домакин на неканени гости. Те влезли в къщата му, която е уредена с всички удобства, но не е постоянно обитаема. „Хората от групата, посетила вилата му, не са били много изтощени, защото буквално са минали като тайфун през нея“, коментираха местни жители пред БургасИнфо. Нелегалните нашественици влезли да пренощуват в къщата като счупили прозореца, спали в леглата на чисти чаршафи с кубинките и маратонките си, вероятно готови да скочат при опасност, оставили са тонове боклуци предимно от опаковки на храни. Жителите на селото обаче останали смаяни, когато видяли механизма, който „туристите“ използвали, за да запушат прозореца, който самите те са строшили, за да нахлуят вътре. Те го затворили с опънат бял чаршаф, който закрепили, забивайки го в дървената дограма с... вилици. На следващия ден останали само камари отпадъци и чаршафът със стърчащите вилици.

„Всичко изглеждаше потресаващо и тук това е редовно“, казаха местни жители. В селото, което се намира в граничната зона вече се опитват да свикнат с групите бежанци. Хората обаче разказват, че много често подобни срещи са истинско изпитание, тъй като в селото живеят възрастни хора. Една от тях е баба Марийка, която буквално е изпаднала в шок, когато, гледайки телевизия, чула шум. Излязла в двора да провери какво се случва и видяла цяла бригада мургави нашественици, окупирали градината й да търсят храна. „При нас са миролюбиви, но е достатъчно да изплашат до степен на ужас някой от възрастните хора. Винаги сигнализираме на „Гранична полиция“, казаха бургазлии, които имат имоти в селото.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас

Горят сараите на Доган в парк Росенец