В Средец: Чакат специалисти за спасението на МЦ, държавата – за язовирите

img
Темите за здравеопазването и за наводненията бяха претупани набързо на сесия на ОбС, шефът на МЦI д-р Георгиев обясняваше как е пуснал обява за специалисти

Викаме педиатър, пуснали сме обяви за терапевт и ендокринолог, каза шефът на Медицинския център д-р Милчо Георгиев

Темите за здравеопазването в Средец и за опасността при евентуални наводнения днес бяха повърхностно поставени и претупани на сесия на Общинския съвет. Годишния отчет на “МБАЛ-Средец” ЕООД беше приет без проблем, а този на Медицински център I – след беззъб дебат. Единствено общинският съветник д-р Николай Танчев постави въпроса за бъдещето на поликлиниката. Нейният управител д-р Милчо Георгиев заяви, че цялата му надежда за бъдещето се опира върху покана към педиатър към Бургас, същевременно били пуснати обяви и за това, че медициниският център търси терапевт и ендокринолог. „Ако може да намерим и терапевт, ще имаме възможност за сформираме лекарска комисия, няма да е лошо да провеждаме и профилактични прегледи по фирми“, каза вяло д-р Георгиев и си седна на мястото, след като към него нямаше особена вълна от въпроси.

Също толкова оскъдна информация получиха и присъстващите в залата граждани и за риска за населението при евентуални наводнения. Общинският съветник от НФСБ Живко Гърков, който е и бивш шеф на Пожарната в града и е добре запознат с рисковете, зададе въпрос към кмета Иван Жабов какво е свършено по възстановяването на скъсаните диги на язовирите при бедствията преди година. „Какви мерки се вземат, съоръженията може да са държавни, но хората са в община Средец“, каза той. В крайна сметка отговорът на администрацията беше, че всички щети са описани, има съставени протоколи за пробива на дигите и се чака финансиране от държавата.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас