В Апелативния съд в Бургас напразно очакват Кирил Христов, известен в Несебър като Принц Киро, където трябва отново да се гледа мярката му за неотклонение заради убийството на готвача Никола Колев. Той трябва да застане пред магистратите след протеста на Окръжна прокуратура срещу определения му от Окръжния съд домашен арест. Днес обаче се получи разнобой между съд и прокуратура. Оказа се, че прокуратурата не е разпоредила конвой, който да го съпроводи до Съдебната палата. "Защо стана така, аз ли да го докарам?", попита риторично зам. председателят на Апелативния съд Георги Кошничаров. Адвокатът на Кирил Христов - Росен Кожухаров, каза, че обвиняемият стои пред дома си и чака да бъде откаран в съда. "Как така ще запали колата и ще дойде, нали не трябва да напуска сам дома си", попита защитата на Христов. Прокурор Петров пък заяви, че имало разпореждане на съда обвиняемият да пристигне на собствен ход.

Съдебното заседание трябваше да започне в 14 часа, но сега е отложено за 15 часа.

Припомняме, че Окръжният съд пусна известният като Принц Киро бизнесмен под домашен арест, като посочи за мотив, че убийството не било целенасочено. „Наличните до момента доказателства еднозначно насочват към извод, че действията на Кирил Христов, с които е причинил смъртта на пострадалия – Никола Колев, не са били целенасочени към причиняване на общественоопасния резултат.“, мотивираха се магистратите.

Като анализирал доказателствено обезпечените факти по делото, съдът приел, че „актът на произведена стрелба с процесното оръжие не сочи за умишлени действия на обвиняемия“.