Окръжна прокуратура -Бургас привлече като обвиняем и постанови задържане под стража за срок от 72 ч. спрямо Кирил Х. Той обвинен за това, че умишлено е умъртвил Никола Колев, прострелвайки го с пистолет- престъпление по чл.115 от НК.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са обтривки за установяването на барутни частици, извършен е и разпит на очевидци. Назначени са съдебно – медицинска експертиза за установяване на механизма и причините за настъпване на смъртта, както и химическа експертиза, която да установи имало ли е алкохол в кръвта на извършителя и пострадалия.

Разследването продължава, като предстои Окръжна прокуратура –Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Христов.

За убийството бяха задържани както Кирил Х., така и негов приятел, но в края на работния ден прокуратурата официално съобщи, че именно Кирил е привлечен като обвиняем.

Припомняме, че Кирил Христов е известен в Несебър с прозвището Принц Киро като собственик на хотел и ресторант „Принц Кирил“.