По време на атентата на летището в Бургас аз бях на работа. Главата на терориста падна на 20 см. от мен. Това достатъчен мотив ли е да хвана сега гората?! Не искам да хващам мигрантите, искам да ги спирам. Жена ми по време на атентата беше бременна в 4-тия месец, беше истински късмет, че я смених 15 минути по-рано и беше отишла до другия терминал. Това каза бургазлията Георги Братанов за преживяванията си от атентата на летището в Сарафово. Повод да върне лентата назад беше участието му в предаването „Комбина“ по Нова тв по въпроса за гражданските отряди, които залавят незаконно преминали мигранти през границата. Братанов е член на ОЗБГ, които правят разходки в гората на Странджа и сигнализират властите, ако забележат група чужденци, преминали нелегално у нас. Те се разграничиха от акциите със „свински опашки“, с които станаха популярни хората на Петър Низамов-Перата.

"Не се възприемаме като ловци на мигранти. Хората така ни наричат, но ние нямаме нищо общо", заявиха Георги Братанов и Марио Ковачев от „Организация за закрила на българските граждани”.

„Виждаме, че държавата има нужда от помощ и че самата ни граница е зейнала като една голяма врата в полето", заявиха младите мъже.