„Мога дълго да си посипвам главата с пепел и да получа своята анатема. Но много искам тези, които поемат БСП, да представят нова левица в Бургас. Аз оставам в партията". Това заяви пред делегатите на общинската конференция на БСП председателят в оставка Евгений Мосинов. По негови думи сега се виждало драматичното разминаване на ГЕРБ преди и след изборите.

Минути по-късно брожения в залата предизвика изказването на писателя Стоян Георгиев, който смени няколко политически формации, но в момента е сред делегатите на конференцията на БСП.

Георгиев изнесе пламенна реч за политическите процеси в страната и ролята на столетницата в тях. Гласове от залата се опитаха да прекъснат проточилото се изказване, което обаче провокира гнева на Георгиев: "Партията си отива, и ако не го разберете, внуците Ви ще Ви прокълнат", разгорещено каза той. После с разочарование добави, че социалистите не искали да слушат интелектуални изказвания, а се увличали по устави и точки. "Ще си вървим по отъпкания път към бездната", заключи революционно той.
Според участници във форума до избор на председател ще се стигне едва в късния следобед. Очакванията на мнозина са да бъде проведен балатож, като единият сигурен кандидат на него ще бъде Николай Тишев.
В момента конференцията продължава с изказвания на делегати. А през това време в кулоарите на Драматичен театър "Адриана Будевска", където протича форумът, се разпространяват броеве на емблематичния за социализма вестник "Работническо дело" - с днешна дата.