Любимият на бургазлии и гости на града Летен театър ще посрещне новия концертен сезон напълно обновен. Първите посетители, които още през май ще прекрачат прага му, ще бъдат бургаските абитуриенти от СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", Английска гимназия,Немска гимназия,Търговска гимназия.

Вече е изградена специалната ложа с рампа, която ще осигури безпрепятстван достъп на хора с увреждания. Предстои там да бъдат поставени и обезопасяващи парапети. На входа от страна на ложата също ще бъде изградена рампа.

Напълно обновени са още подовите настилки и осветлението. Стълбите също са подновени, като по края им е монтирано подово осветление. Цялата фасада на сградата в античен стил е освежена. Пребоядисани ще бъдат сцената, вратите и касовите пространства при входа.

В момента тече ремонт на зрителната зала на Летния театър. Старите, амортизирани и неудобни дървени пейки вече са премахнати и на тяхно място се полагат нови удобни, ергономични седалки, издръжливи на неблагоприятни атмосферни условия.

През 2013 година Община Бургас санира и ремонтира цялата фасада на сградата, покрива, сцената и вътрешните помещения на Летния театър. Монтира и модерна чилър система, която осигурява охлаждане през лятото и отопление през зимата, така че репетиционните зали и студиата да могат да се ползват за провеждане на различни събития и през зимните месеци.

Всяка година в Летния театър се провеждат редица културни събития, както гостуващи концерти, така и традиционни за града фестивали като Националния конкурс за българска песен "Бургас и морето" и най-стария Международен фолклорен фестивал в България.

Още отсега в програмата на Летния театър са заявили своето участие популярни и обичани изпълнители, като Орлин Горанов, Люси Дяковска, Имперският руски балет, Веселин Маринов и др.

Сградата на Летен театър - Бургас е построена през 1958 година с цел да доразвие градустройството на Морската градина като място за отдих и увеселение. Проектът е на арх. Петър Миринчев и е в т.нар. античен стил. Изграждането на театъра в края на 50-те години на 20-ти век става с доброволното участие на бургаските граждани