Любимият котарак на минувачите по централната ул. „Александровска“ в Бургас, когото всички наричат Пазителят на Компаса, е здрав и обезпаразитен. Акцията по оказване на пълно медицинско обслужване беше организирана от репортер на Burgasdream.com по сигнал на бургазлии, че пухкавото коте има здравословни проблеми. Лично директорът на БАБХ-Бургас Георги Митев приел присърце идеята и вложил сили и енергия в каузата.

Управителят на Общинския приют за кучета в Бургас Димо Стрялков изпрати свой екип, който да хване котака и да го заведе в специализираната ветеринарно-медицинска клиника „Мобивет”. Под вещите грижи на д-р Цветкова, Пазителят на Компаса бе изчистен от акариите в ушите, обезпаразитен и излекуван. След две седмици той ще се върне в клиниката за контролен преглед. След всички процедури, любимецът на бургазлии бе ескортиран обратно до Компаса.

В разгара на цялата спасителна операция беше открит и родния дом на котарака. Той се намира в една от преките на „Александровска” – ул. „Силистра”, която води точно до Компаса, пише Burgasdream.com. След като се умори да стои на пост, мъркащият любимец се шмугва в сянката на някогашния си дом. Това разказаха съседите го помнят от съвсем малко коте, което си играело в двора със своето братче. Имало си и стопанка – Донка, която освен двете котета, имала и няколко кучета. Преди няколко години обаче жената се споминала, а любимците й останали на произвола на съдбата.