На официална церемония днес кметът на община Поморие бе награден с приза „Кмет на месеца“, спечелен след оспорвано съревнование през месец февруари. Иван Алексиев се справи със силната конкуренция в лицето на кметовете на още няколко общини с население от 20 до 50 хил.души - Панагюрище, Смолян, Самоков и Горна Оряховица.

Изпълнителният директор на Портала на българските общини - kmeta.bg Боян Томов връчи наградата лично и призна „В последните няколко години Вие, като кмет на община Поморие, заедно с общинската администрация сте инвестирали много време и усилия в проекти, които са от изключително значение за града и неговите жители. Зимното почистване също е не по-малко важно и този приз е напълно заслужен”. По време на срещата Боян Томов представи и най-новата инициатива на kmeta.bg и Асоциация "Евро Адванс" - "Кмет на Европа".

„Благодаря за наградата, но най-вече благодаря за активната подкрепа, която получих от гражданите на Поморие. Тази инициатива е стимул и своеобразна оценка, която градоначалниците регулярно получаваме за своята работа”, каза кметът Иван Алексиев и поздрави организаторите за идеята. „Конкурсът „Кмет на месеца” спомага за популяризирането и въвеждането на нови добри практики в местната власт, а иновативната идеята за „Кмет на Европа” е голямо предизвикателство и адмирирам смелостта ви”, добави още Алексиев.