"Фрегата" ще атакува Купата на България с красива игра и, разбира се, със зрителска подкрепа. Това обяви на пресконференция днес старши треньорът на бургаските хандбалисти Никола Добрев.
Финалният турнир ще се проведе на 19 и 20 март/събота и неделя/ в зала "Младост".
Входът е свободен.
Участват носителят на трофея за 2015 година "Локомотив" - Варна, "Добруджа" - Добрич, "Шумен" и домакините от "Фрегата".
"Радващо е, че благодарение на Българската федерация по хандбал и финансовата помощ от Община Бургас за организиране на турнира взехме домакинството.
"Готови сме за битките. Нямаме кадрови проблеми. Публиката в зала "Младост" ще види един крайно мотивиран бургаски отбор, който ще преследва купата", заяви Никола Добрев.
Опитният специалист разкри, че при спечелване на трофея отборната премия за хандбалистите от "Фрегата" е 7000 лева. Същата сума ще вземат играчите и при шампионска титла. Определен е и допълнителен бонус от 3000 лева. Той е при златен дубъл през сезона.
През миналия сезон мъжкият отбор на "Фрегата" стана шампион на страната, а за Купата на България игра финал.
През 2014 година, бургаските хандбалисти са носители на купата на България.
"Нагласата е да върнем трофея на бургаски адрес и ще направим всичко възможно да зарадваме любителите на хандбала от града и региона", заяви вратарят на "Фрегата" Пламен Иванов.

ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАЛНИЯ ТУРНИР ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ ПО ХАНДБАЛ - МЪЖЕ
СПОРТНА ЗАЛА "МЛАДОСТ" - 19 И 20 МАРТ

19 март/събота/ - полуфинали

16:00 часа, "Локомотив" - Варна - "Шумен 61"
18:00 часа, "Фрегата" - "Добруджа" - Добрич

20 март/неделя/

12:00 часа - мач за трето-четвърто място
14:00 часа - ФИНАЛ
Около 16:00 часа - НАГРАЖДАВАНЕ