Тя е от онези хора ,чиято вътрешна харизма и усмивка никога не могат да те оставят безразличен, а в поезията й не е трудно да намериш нещичко от собствената си душа.

Бургаската поетеса Калина Вергиева ще зарадва ценителите на стойностната лирика на връх рождения си ден. Днес, 15-ти март, от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" очарователната авторка ще посрещне почитатели, роднини и приятели, ще бъдат прочетени най-новите й стихове, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат актрисата Румяна Кралева и бардът Милен Тотев.

"Седемнадесет кръга в очите ти" е шеста книга на Калина. Самото заглавие е провокирано от две истории, едната от които изложбата за екзотични животни в Културния център, където бяха показани различни видове отровни змии. В книгата, която съвсем скоро ще може да се закупи от книжарница "Божич", има над 120 стихотворения."Вдъхновявам се от всичко, но стиховете ми са насочени към мислещите хора. Най-големият двигател за един творец си остава любовта, колкото и банално да звучи" - споделя поетесата.

***

СЕДЕМНАДЕСЕТ КРЪГА

Змията седемнайсет пъти те целуна.

Отровата й бавно абсорбира.

Смехът на мъдра огнена маймуна е моята рецепта за събиране...

След седемнадесет минути есенни,които те разсипаха по вятъра.

Аз пазя цяла вечност равновесие върху белия ръб на вълната.

По твоя глас от мене все ще се процежда отровата,

превърната в лекарство.

Аз - морската змия - съм ти надеждата

дълго още над стихиите да царстваш.

На душата ти в най-дълбоките подводия - познание - в сълзата ти съм свита.

Седемнадесет младости в съня ти аз водя.

Седемнадесет кръга в очите ти.