Два златни, два сребърни и един бронзов медал е равносметката на двойките от Клуб по спортни танци „Поморие” след участието им в първото национално състезание за сезона.

На III-я Открит турнир и Турнира на майсторските класове за „Купа Варна” поморийските спортисти направиха поредното си брилянтно представяне, преборвайки силна конкуренция от цяла България.

Стилиян Николов и Гергана Велкова се доказаха като безспорни фаворити в групата при 9Е и завоюваха златния медал. Републиканският шампион Давид Абрашев и партньорката му Нанси Панайотова също застанаха на най-високото стъпало в клас 11D, следвани от сребърните медалисти Борис Савов и Карина Венева. Почетното второ място в клас 11Е заеха Алекс Димитров и Марина Канариева, на които малко не достигна за златото. С бронзов медал се завърна двойката на Станислав Младенов и Изабел Иванова в клас 18С+С.

Успоредно с двата турнира, в рамките на това спортно събитие за първи път се проведе и отборно първенство. В него тимът на КСТ „Поморие” бе представен от двойките на Стилиян Николов и Гергана Велкова, Давид Абрашев и Нанси Панайотова, Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова, Димитър Колев и Теодора Коцева.

„Това бе едва началото за състезателите на Клуб по спортни танци „Поморие”. До средата на месец юли ни предстоят повече от 15 републикански и международни турнири и сме уверени сме, че ще пожънем нови успехи и ще се гордеем с името на клуба си”, коментират треньорите Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Мария Апостолова.