Публикуваме поздравителния адрес от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов по случай националния празник 3 март.

„Уважаеми съграждани!

В навечерието на 3 март прекланяме глави пред гордия български дух, отстоял своята идентичност с цената на свидна саможертва и героизъм!
Тази дата ни е нужна не само като национален празник, свързан с историческата победа! В съвременния свят е повече от необходимо да се обръщаме към историята, в която са и постиженията, и поуките за днешния ден.


Не е нужно да търсим и придаваме различен смисъл на словото освобождение! То е точно и няма човек, който да не осъзнава значението на историческия акт, сложил началото на трудния, но славен път на България към възхода й като свободна и независима държава!

Нека отдаден почит към всички, които отдадоха живота за това освобождение! Нека към цветята, които полагаме пред техните паметниците прибавим и своята молитва за България – да бъде и пребъде напред в годините!

Ние, потомците на родолюбците, извоювали Освобождението, имаме дълг да съхраним паметта на подвига им и да го предаваме на поколенията! Имаме дълг да живеем достойно, с вяра и самочувствие! Защото сме българи! И защото от нас зависи бъдещето на България!

Да ни е честит празникът!”