Tържественото честване на Националния празник от Освобождението на България от османско владичество ще започне на 03.03.2016 г. /четвъртък/ от 10.30 часа в Поморие, пред паметната плоча на участниците в Освободителната война.

Свещениците от храм „Рождество на Пресвета Богородица” ще отслужат благодарствен молебен, а под звуците на химна ще бъде издигнат националният флаг. Слово за празника ще произнесе Димитър Ницов от Исторически музей – Поморие, като участие в церемонията ще вземат още: ученици от театрална формация „Светулка” при НЧ „Светлина 1939”, Общинският духов оркестър, Фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” и Танцов клуб „Чайка”. Специалните гости на събитието ще бъдат изпълнителите квартет „Бургас”,

В община Поморие низ от празнични събития предшества навършването на 138 години от Освобождението на България. Програмата започна още в края на месец февруари с конкурс – рецитала „Аз съм българче” и продължи с редица културни и образователни мероприятия. В навечерието на светлата дата в общината предстоят още концерти и спектакли.

Община Поморие кани всички жители и гости на града заедно да се преклоним пред величието на героите в Освободителната война.