„Най-дългото хоро” се изви в двора на ОУ „Христо Ботев” Ахелой, така учениците отпразнуваха символичното идване на Баба Марта. Във фоайето на учебното заведение бе представена и богата изложба на мартеници, на чието откриване гостуваха заместник-кметовете на Община Поморие Янчо Илиев и Илия Джингов.

По-рано през деня Баба Марта навести и децата от ЦДГ „Теменуга”, като заедно с нея бе и кметът на Ахелой Иван Георгиев. Двамата бяха посрещнати с много песни и стихотворения за празника, а те от своя страна зарадваха малчуганите с мартенички и лакомства.

Тържествата за 1-ви март непосредствено преминаха в културни и образователни мероприятия по повод Националния празник на България. Учениците от 3 и 4 клас на ОУ „Христо Ботев” Ахелой се разделиха на отбори и с помощта на своите ръководители организираха викторина и конкурс -рецитал "Аз съм българче".

В Поморие подготвителните групи на ОДЗ "Детелина" също участваха в тематична викторина "Обичам те, отечество любимо!" като за своите знания и успешно представяне всяко дете получи грамота.

Под надслов „Обичам те, мое мило Отечество!” премина и чудесният концерт, който възпитаниците от подготвителна група „Калинка” при ЦДГ „Веселушко” Поморие изнесоха вчера на сцената на НЧ „Просвета 1888”.

Празничната програма по повод Националния празник ще продължи до 03.03.2016 г.