Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и учителят по физическо възпитание и треньор на ВК „Ропотамо“ Приморско Пеньо Пеев за принос в развитието и утвърждаването на спорта за учащи. Наградите бяха връчени лично от министъра на Общото събрание на Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ), което се проведе в София.

„Не трябва да смятаме, че държавата е единствената, която има роля и ангажимент за развитието на спорта и спортната инфраструктура. Ролята на общините също може да бъде решаваща“, увери кметът Германов, който благодари за признанието.
Община Приморско обръща специално внимание на различните форми за физическа активност. Новоизградените спортни бази на територията на общината предоставят възможност за развитие не само на местните клубове, но и на външни отбори и индивидуални състезатели. Целогодишно на територията на Приморско се провеждат редица престижни състезания: по футбол, волейбол, ветроходство, хандбал, радиоориентиране, конни състезания, силов многобой, кайт сърф, подводен риболов, джет, офроуд. Карате семинарите също са част от спортния календар на Приморско.
Местните отбори могат да се похвалят с множество републикански награди, както и с отличия от международни състезания.
На форума на БАСУ награди бяха връчени и на ученици, постигнали призови класирания през 2015 г., както и на учители, училища и дейци с голям принос за развитието на ученическия спорт.