„Бургас 2007” поднесе приятната изненада на 15-ия кръг в Националната волейболна лига за жени. Абсолютните дебютантки в елита спечелиха срещу „Славия” в столичната зала „Панайот Пондалов” с 3:1 /21:25, 25:18, 25:19, 25:21/. Така бургазлийки взеха реванш от този съперник, от когото загубиха в началото на декември като домакини с 1:3.

„Надиграхме „белите” по всички компоненти. Началният ни удар отново беше много добър, а в този мач на желаното ниво работеше и блокадата. Всички в състава се постараха максимално. Голямо браво за момичетата от собствената школа, които не трепнаха и не се поддадоха на напрежението. Водехме през всички геймове, но загубихме нелепо първия след наши грешки. Изнесохме най-силния си мач на чужд терен от началото на сезона. Принудихме „Славия” да свали гарда и да се предаде”, коментира спортният директор на победителките Георги Делчев. Той посочи като цел пред отбора четвъртото място от редовния сезон, което стана реално след победата в София.

„Бургас 2007” е шести във временното класиране на Националната волейболна лига и в следващия, 16-и, кръг приема аутсайдера „Спартак” /Вн/ на 22 февруари, понеделник, от 17.00 ч. в зала „Младост”.