Трудът на местните лозари и винари бе уважен от НЧ „Просвета 1888” за 21-ва поредна година. Спазвайки традицията за деня на Трифон Зарезан, читалищните театрали отново организираха увеселителната Дамаджан вечеринка и създадоха на своите съграждани много настроение и забавни моменти.

Празничната вечер започна с приветствие от тазгодишния „Цар на лозята” Димитър Севастиянов – винопроизводител и лозар. Той пожела на своите колеги добра реколта и добри пазари.

Както всяка година, така и тази се проведе анонимна дегустация на домашни вина и ракии, които бяха оценени от 14-членна дегустационна комисия от технолози на „Черноморско злато” АД. Те определиха най-добрите напитки във всяка от следните категории: „Бели вина”, „Розови вина”, „Червени вина” и „Ракии”.

За приза „Дегустатор на годината” се бориха трима души: Илия Продромов, Диляна Власковска и Веселин Агорастиев. В това състезание най-добре се представи дамата, оценките на Власковска почти се припокриваха с тези на професионалната дегустационна комисия.

Наградите бяха връчени от председателя на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев. Ето и кои са отличените:

БЕЛИ ВИНА - Димитър Севастиянов

РОЗОВИ ВИНА

1.Димитър Севастиянов
2.Валентина Ганева
3.Александър Шишманов

ЧЕРВЕНИ ВИНА
1.Найден Благоев
2.Димитър Севастиянов
3.Димитър Пилонтов

РАКИИ
1. Димитър Пилонтов
2. Валентина Ганева
3. Атанас Ласкаров