„Бургас 2007” сложи „стоп” пред негативната серия от три поредни загуби от началото на годината. В мач от 13-ия кръг на Националната волейболна лига при жените отборът победи като домакин „ЙЕБ-Шумен 05” с 3:0 гейма /25:17, 25:17, 26:24/. Успехът беше извоюван пред повече от 200 ентусиазирани зрители в зала „Младост”. Бургазлийки записаха пета победа в шампионата, като със седем загуби и 19 точки се намират на шесто място във временното класиране.

В първите два гейма домакините диктуваха изцяло резултата. Те си осигуриха комфортен аванс и затвориха безпрепятствено частите в своя полза. В третия гейм гостенките оказаха съпротива, като тръгнаха с 3:0 и бяха ровностойни до край. В решителния момент обаче, при 24:24, бургазлийки показаха, че на свой терен са устойчиви, като устояха на напора на съперника и спечелиха и този гейм с 26:24, а с това затвориха мача с чиста победа и нови три точки в актива си.

Преди вачалото на спора в зала „Младост” днес спортният директор на „Бургас 2007” Георги Делчев зарадва с подарък възпитаничката на собствената школа Даниела Иванова, която чества в деня на срещата 20-годишен юбилей. Победителките правят този сезон исторически дебют на бургаския женски волейбол в родния елит.