Община Приморско блесна със забележителностите си на едни от най-големите и значими туристически борси у нас - „Ваканция и СПА ЕКСПО 2016". Международният форум се провежда в София за 33-ти път, като събира представители на туристическия бранш от цял свят.
На самостоятелен щанд в конкуренция с близо 400 участници „перлата" на южното Черноморие представя своя туристически потенциал чрез тематични рекламни материали с подробна информация за цялата община. Освен като морска столица Приморско вече се разпознава и като място с богато културно-историческо наследство.
Всеки един от посетителите на щанда на Приморско е посрещан от професионалния екип на общинския „Туристически информационен център", който подробно презентира всеки туристически продукт. Една от атракциите са приветливи момичетата, облечени в традиционни носии, които посрещат хотелиери, туроператори и фирми от сектора с домашно приготвени зелник и вино. Специално внимание на Приморско отдели министъра на туризма Николина Ангелкова, която подробно разгледа рекламните материали на щанда и поздрави екипа на морската община.
Всяка година Община Приморско активно презентира туристическия си продукт на престижни туристически борси в страната и чужбина. Тази година освен на „Ваканция и СПА ЕКСПО 2016", морската община е заявила участие и на борсите в Берлин, Москва и Белград.
ITB Berlin е един от най-значимите туристически форуми в световен мащаб, разположен на 170 000 кв.м. изложбена площ. Миналата година в него участваха 10 000 изложители от 185 страни, а посетителите надхвърлиха 165 000 души. В нея Приморско ще вземе участие от 9 до 13 март тази година.
Другият световно известен форум, в който морската община ще се презентира, е туристическата борса Mitt – Москва, Русия, която ще се състои от 23 до 26 март.
Община Приморско е насочила поглед и към IFT – Белград. Най-голямото международно туристическо изложение в Сърбия ще се проведе от 17 до 21 февруари.
С участието си на национални и международни форуми Община Приморско се стреми да привлича все повече туристи от различни националности. С красивите си лазурни плажове, културно-исторически забележителности, съчетани с модерната визия, с която се сдоби през последните четири години, Приморско гордо може да се нареди сред най-популярните световни дестинации.