12 пакета със 192 контрабандни златни накита с общо тегло 1 549 грама откриха в сутиените на три жени митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Бижутата са открити при проверка на туристически автобус с български пътници, влизащ в страната от Турция през нощта в неделя. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са заявили, че пътуват като туристи и не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автобуса, на багажа и на пътниците, митническите служители откриват при личен преглед контрабандните златни изделия в сутиените на три от пътуващите жени в автобуса, български гражданки с адресни регистрации в един и същи град.

От „тайника" на първата нарушителка са иззети 4 пакета с 69 гривни, обеци, пръстени, колиета с общо тегло 624 грама. Други 5 пакета със 73 златни накита с тегло 528 грама са открити в сутиена на втора жена в автобуса, а още 3 пакета с общо 50 накита от злато с общо тегло 397 грама са били укрити в сутиена на трета пътничка.

Контрабандното злато е иззето и ще бъде предадено за експертиза. То подлежи на отнемане в полза на държавата. За нарушенията са съставени три акта по Закона за митниците и Валутния закон. Срещу едната от нарушителките е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 1, буква „д" от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас, тъй като стойността на пренасяното от нея злато е в големи размери.