Над 50 ултраси, сред които бяха разпознати футболни фенове и герои от криминалните хроники с прякори от флората и фауната, сега преквалифицирани в професионални протестъри, прекосиха днес центъра на Бургас. Взводът бе „въоръжен” с вувузели, училищни звънци и трикольори. Формированието премина през ул. „Алексадровска”, а след това с викове: „Мигрантите - вън”, „Циганите на сапун, турците на нож” и „Искаме армия” се оправи по бул. „Богориди”. В кратките паузи, скандираха шумни призиви, овладяни до съвършенство след дълъг стаж по трибуните на футболните стадиони и пяха патриотични песни.

Поводът за демонстрацията протестиращите определиха с „глобалната” фраза срещу безобразията в България, а исканията им, които шумно огласиха из улиците на Бургас обхващаха целия спектър от политико-икономическия, обществен, че чак и личен живот в страната. Целта била да се покаже, че „народът не спи и не е съгласен с това, което му се случва”.

Демонстрацията бе охранявана от спецполицаи с кучета. А заради липсата на достатъчен медиен интерес към „събитието” и рехавото присъствие на репортери, протестиращите сами си бяха осигурили видеооператор, който с телефон заснемаше проявата в близък план.