Кметът на Поморие Иван Алексиев публично отправи въпрос към пребития журналист Стоян Тончев дали ще има доблестта да го обвини лично за побоя. Повод за реакцията на градоначалника е репортаж в сутрешния блок на една от националните телевизии, в който Тончев обвинява за побоя Община Поморие.

„Досега мълчах в качеството си на кмет на Община Поморие поради факта, че след нападението излязохме с декларация и осъдихме остро това изключително тежко деяние. Мисля, че като кмет това беше нормалната реакция, за да защитим един наш съгражданин. Мълчах, защото исках да оставя на спокойствие компетентните органи да си свършат работата. Но след днешното изявление на Стоян Тончев не мога повече да мълча. Този човек хвърля конкретни обвинения, злепоставя цялата община и целия град“, заяви Алексиев.

Кметът сподели, че конфликтът между него и Стоян Тончев се е зародил преди три години. Перидоът съвпада с времето, когато майката на журналиста е била уволнена от общинската администрация. Тя завежда дело, което печели, и кметът я връща на работа, но след това нейната позиция е закрита. Малко след това започват и дразгите между двамата. От година и половина Тончев е собственик на сайта zadkulisite.com, като в него постоянно критикува местната власт.

Самият Тончев непрестанно прави връзка между побоя и евентуалните поръчители, като индиректно обвинява Община Поморие, но без да назовава имена, за да не му заведат дело за клевета.

„Всичко това взе да ми идва малко в повече. Тази сапунка, този бразилски сериал, който разиграва Стоян Тончев. Разбирам, че иска да бъде под светлината на прожекторите, но да не го прави на гърба на обществото, кмета и семейството му“, допълни Иван Алексиев. В заключение Алексиев каза, че мотивът за отношението на Стоян Тончев към него е дълбоко личностен.

„Щом мразиш толкова силно един човек, означава, че всъщност много го обичаш. Стоян Тончев ме мрази неистово”, каза Алексиев.

По време на пресконференцията кметът показа и извадките от местните избори, припомняйки, че е избран със 75% от гласовете на жителите на Община Поморие. За него са гласували 9006 души от морската община. Резултатът е и най-висок сред другите политически партии.