В навечерието на един от най-значимите празници за Поморие - 7 февруари – освобождението на Анхиало, кметът на града Иван Алексиев обяви конкурс за избор на девиз на града.

„Поморие отдавна има своите символи - знаме и герб, но е редно тяхното послание да бъде изписано с думи. С девиз, който по примера на редица градове в страната и Европа, открехва съкровищницата на нашата история, култура и природни забележителности. Разчитам на широка обществена подкрепа на идеята и се надявам, че заедно ще изберем най-подходящото мото на нашия град.”, сподели кметът Алексиев.

Неговото предложение, което ще бъде подложено на обществено одобрение наравно с останалите постъпили предложения е „Поморие – Древност и съвремие”.

Три са основните критерии, по които ще бъдат оценявани направените предложения. Желателно е девизът синтезирано да представя спецификата на Поморие; да носи послание - с препратка към миналото и поглед напред; по възможност да бъде кратък - до пет думи.

Всеки желаещ може да изпрати своите (неограничен брой) предложения чрез електронния портал „Гласът на гражданите” на официалния сайт на Общината (www.pomorie.bg) или на ел. поща mayor@pomorie.bg, като задължително условие е да посочи имената си, телефон за обратна връзка и ел. поща.

Крайният срок за изпращане на предложенията е 10.03.2016 година.

За целта ще бъде избрана комисия, която да направи предварителен подбор на най-сполучливите идеи и те ще бъдат представени за окончателен избор от гражданите на Поморие.

Победителят в конкурса за девиз ще бъде обявен в Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие - 6 май. Отличеният ще получи материална награда и грамота, съпътствани от удовлетворението да бъде част от съвременната история и имидж на града.