Държавна опера-Бургас открива сезон 2016 с концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей”, който ще се играе тази вечер (3 февруари) от 19:00ч. Благодарение на него, зрителите ще се насладят на арии, дуети и сцени от най-известните оперети и мюзикъли, поставяни някога.

Концерт-спектакълът е вълшебно пътешествие по музикалния маршрут, който е връзката между двата жанра. А професионалният тандем между Марио Николов - сценарист, режисьор и изпълнител на няколко от основните солистични партии, и диригентът Юли Дамянов сглобява в едно откъсите от емблематични произведения. За това ще им помогнат най-ярките имена от Бургаската опера, както и гостуващото сопрано Валентина Корчакова. В спектакъла участват още хорът на Операта с диригент Невена Михайлова, както и балетната трупа под ръководството на Галина Калчева.
Така идната сряда в Бургаската опера ще прозвучи музиката от „Цигански барон“, „Графиня Марица“, „Царицата на чардаша“, „Орфей в ада“, „Веселата вдовица, „Хофманови разкази“, „Хубавата Елена“ и „Принцесата на цирка“. Спектакълът започва с песента на Дулитъл от „Моята прекрасна лейди“, която се превръща в своеобразна артистична рамка на целия концерт. Цветарката с хашлашки език Илайза, в чиято роля ще влезе Биляна Данаилова, и Шмилена Султанова, която играе конферансието от „Кабаре“, ще бъдат наши водачи в пътешествието „От Виена до Бродуей”.

Афишът на Операта продължава на 5 февруари с „Риголето” от Джузепе Верди. В ролята на злия шут ще чуем баритона Александър Крунев, а като Джилда – Ралица Ралинова, която скоро направи своя дебют и на софийска сцена. „Риголето” ще се играе идният петък от 19:00 часа в залата на Операта.

Цената на билетите за представленията е съответно: 8, 10, 12, 15 лв., а за ученици и пенсионери – 6 лв. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакет „Фамилия” е за 4 и повече души, като стойността на всеки билет в него е по 6 лева.