Арктическият студ и страховитите температури от -20 градуса ще ни подминат. Но все пак градусите остават доста ниски. Това каза пред БНТ климатологът доц. Георги Рачев. Именно той вчера предвиди ледена епоха в България.”Няма да има тези страховити температури, които прогнозирахме, но все пак на някои места може да се стигне до минус 15. Прогнозирахме тази нощ небето да се изясни, но това не стана. И заради облаците приземният слой въздух няма как да изстине допълнително. Мога да кажа на хората, че днес ще е слънчево. И още нещо - на първи януари тази година бяха измерени градуси доста по-ниски от тези, които отчетохме тази сутрин”, допълни той.

Днес над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, дежурният синоптик Красимир Стоев, цитиран от Фокус.

Ще духа умерен, временно и силен северозападен вятър. Максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.