Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно с подходящи гуми, със съобразена скорост и повишено внимание, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура”. Причината- очаквани обилни снеговалежи.

Националният институт по метеорология и хидрология определи код „оранжев“ за опасно време в областите Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Жълт код има в Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Благоевград, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора. Призовава се пътуването да става само при наложителни условия. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти.

При усложнени атмосферни условия в нощта на събота срещу неделя може да се предприеме цялостно спиране на движението по третокласната пътна мрежа.