Паркингът на ул. "Гурко" да стане на няколко надземни етажа, настояват жители на ЦГЧ. Аргументите им са, че въпреки че е платен, той винаги е зает почти на 100 % .

Предложението беше представено по време на обществено обсъждане на Бюджет 2016 пред жителите на централна градска част, кв. "Възраждане", к-с "Лазур" и к-с "Братя Миладинови".

"Общината вече прави проучвания за реализирането на подобен проект", обясни зам.-кметът Йорданка Ананиева, която представи финансовата рамка на бюджета за настоящата година.

Ананиева обясни, че проектите за подземните паркинги са твърде рискови, поради непроучени геоложки пластове, подводни води и т.н.

Ще бъдат ремонтирани улици от историческото ядро на града, "Възраждане", "Лазур" и "Бр. Миладинови", както и редица междублокови пространства, стана ясно още по време на общественото обсъждане. На срещата присъстваха териториалните директори на ЦАУ "Приморие" Наталия Аргирова, на ЦАУ "Зора" Стефан Дубаров, както и общинските съветници Антон Берданков и Галя Василева.