Старт на два успешни турнира – по футбол и народна топка ще бъде даден този уикенд в Приморско. Надпреварата между женските отбори, които ще се борят в съботната лига по народна топка, ще започне на 9 януари /събота/ от 13 часа в спортната зала в морския град. На същото място от 11 часа в неделя футболни тимове ще премерят сили в неделната лига „За купата на кмета".

Началото на двата двумесечни турнира бе поставено в заседателната зала в Общината, където кметът д-р Димитър Германов се срещна с организаторите и част от състезателите. Градоначалникът поздрави ентусиазираните спортисти и им пожела успех. Той изрази и своето задоволство, че създалите се под негов патронаж турнири продължават успешно да се провеждат и да привличат нови и нови участници.

Кметът Германов чрез жребий определи отборите, които ще се срещнат в първия кръг от надпреварата. Кавалерски и тази година най-напред бяха изтеглени женските отбори, които ще се състезават в първите срещи по народната топка. Девет отбора, някои от които с интересни наименования, като „Леопардови момичета" – Ново Паничарево, миналогодишните победителки „Хитрите лисици"- Приморско, „Рома"- Приморско, „Атлиман"- Китен, „Танцови фурии" – Приморско, „Ахтопол" – Ахтопол, „Акули" – Приморско, „Веселие" – Веселие, „Прим"- Приморско, ще влязат в спор за призовото място.

В неделната футболна лига „За купата на Кмета" ще се надпреварват десет отбора от Приморско, Созопол, Царево, Ахтопол, Равна гора и Ясна поляна. Жребият определи първият мач да бъде между отборите на Созопол и Равна гора.

Ето и срещите от първи кръг:

Съботна лига Народна топка – жени
9.01.2016 г. /събота/ - спортна зала –Приморско
13.00 часа – „Хитрите лисици" – „Веселие"
14.00 часа – „Леопардови момичета" – „Атлиман"
15.00 часа – „Акули" – „Танцови фурии"
16.00 часа – „Ахтопол" – „Прим"
„Рома" – почива

Неделна футболна лига „За купата на Кмета"
10.01.2016 г. /неделя/ - спортна зала – Приморско
11.00 часа – „Созопол" – „Равна гора"
12.00 часа – „ДЛС Ропотамо" – „Царево"
13.00 часа – „Химпекс" – „Ахтопол"
14.00 часа – „Ропотамо ветерани" – „Ясна поляна"
15.00 часа – „Ропотамо джуниър" – „Атлетик"